eProjecten eProjecten eProjecten eProjecten eProjecten eProjecten eProjecten eProjecten eProjecten eProjecten eProjecten eProjecten eProjecten

WERKWIJZE

Vanaf dag 1 werken de ARCHITECT en ePROJECTEN samen om architectuur, interieur en technieken op elkaar af te stemmen. Deze 3 aspecten zijn bij laag-energie projecten niet los van elkaar te zien en monden uit in het best mogelijke resultaat. Deze intensieve samenwerking resulteerde in de projecten die U op deze website kunt bekijken. 
ePROJECTEN is een ontwerpbureau voor interieurprojecten en lage-energie technieken waarbij de e staat voor:

energetisch aspect
Door een optimale isolatie, luchtdichtheid, compactheid en oriëntatie wordt uw energievraag zoveel mogelijk beperkt. Laagenergie, of bijna nulenergie, nulenergie of energieplus is realiseerbaar, meestal met het passiefhuisconcept als basis. Hierbij hoort ook de integratie van energiezuinige technieken en gebruik van de gratis zonne-energie (thermisch en photovoltaïsch). Bedenk dat dergelijke woningen, door de afwezigheid van koude bruggen, geen koudegevoel door het gebruik van drievoudig glas, het ontbreken van tocht door een goede luchtdichtheid en wegens de aanwezigheid van permanente ventilatie meer dan comfortabel zijn te noemen.  

ecologisch aspect
In functie van de toepassing wordt zo veel mogelijk gestreefd naar duurzaam materiaalgebruik. Hernieuwbare grondstoffen zoals hout, natuurlijke isolatie en plaatmaterialen zijn mogelijk. Tegenwoordig is er voor quasi elk materiaal wel een ´verbeterde´ versie mogelijk. Zo zijn er intussen veel metselstenen die ecologisch zeer goed scoren. Zelfs op het eerste gezicht milieu-onvriendelijke materialen, kunnen door hun kleinere benodigde hoeveelheid of recyclage-mogelijkheden perfect zijn voor de gevraagde toepassing. Aan ons om U hierin wegwijs te maken en suggesties te doen. Ecologische materialen hebben ook minder energie nodig om gemaakt te worden. Bovendien -en niet onbelangrijk- zorgen zij voor een gezond binnenklimaat.

economisch aspect
Elk voorgesteld ontwerp getuigt van zin voor realisme. Het houdt rekening met terugverdientijden, is afgestemd op uw vooropgesteld budget. Door de stijgende energieprijzen, dewelke zich ongetwijfeld zullen doorzetten, zijn dergelijke energiezuinige realisaties goede en verantwoorde investeringen op lange termijn. 

esthetisch aspect
De bovenstaande aspecten mogen niet ten koste van een mooie vormgeving gaan. Bij ons wordt -in samenspraak met de architect- bijzondere aandacht besteed aan de relatie binnen-buiten. Door het gebruik van glas worden de leefruimten visueel groter en is het contact met de omgeving groter. Ook integratie van ingewerkt meubilair kan een meerwaarde betekenen en rust creëren. Het meubel wordt deel van de constructie en omgekeerd. Een dergelijke manier van bouwen vraagt minder esthetische opofferingen als veel wordt gedacht.

U mag altijd vrijblijvend contact opnemen met ons; dan kunnen wij onze visie en werkwijze verduidelijken.

Met vriendelijke groeten, Interieurarchitect Gert Willemen